Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d’Aran presentarà ua mocion en Conselh Generau d’Aran en supòrt ara pagesia de montanha

Eth partit aranés presentarà ua mocion en pròplèu plen dera maxima institucion entà sollicitar, entre d’autes qüestions, ua PAC mès justa tàs zònes de montanha, eth compliment dera Lei dera Cadea Alimentària, era agilizacion des tràmits burocratics e qu’es politiques fiscaus e economiques s’adapten as caracteristiques des zònes de montanha coma Aran.

Deuant des darrères mobilizacions deth sector agricòla e ramadèr, Unitat d’Aran a previst presentar en pròplèu plen deth Conselh Generau d’Aran ua mocion entà mostrar eth supòrt ad aguest sector, atau e coma se ven hènt en diuèrses adminsitracions. Aguest tèxte a estat impulsat pera associacion “esMontañas” (Asociación Española de Municipios de Montaña) qu’intègre a mès de 300 municipis, comarques e deputacions de zònes de montanha de tot er Estat. En aguest sens, UA tanben presentarà era mocion enes ajuntaments aranesi des que forme part.

Val d’Aran, 20 de hereuèr de 2024

Unitat d’Aran presentará una moción en el Conselh Generau d’Aran en apoyo al sector ganadero y agrario de montaña

El partido aranés presentará una moción en el próximo pleno de la máxima institución para solicitar, entre otras cuestiones, una PAC más justa para las zonas de montaña, el cumplimiento de la Ley de la Cadena Alimentaria, la agilización de los trámites burocráticos y que las políticas fiscales y económicas se adapten a las características de zonas de montaña como Aran.

Frente a las últimas movilizaciones del sector agrario y ganadero, Unitat d’Aran tiene previsto presentar en el próximo pleno del Conselh Generau d’Aran una moción para mostrar el apoyo a este sector, tal y como se está llevando a cabo en diversas administraciones. Este texto ha sido impulsado por la asociación “esMontañas”, que integra a más de 300 municipios, comarcas y diputaciones de zonas de montaña de todo el Estado. En este sentido, UA también presentará la moción en los ayuntamientos araneses de los que forma parte.

Val d’Aran, 20 de febrero de 2024

Unitat d’Aran presentarà una moció al Conselh Generau d’Aran en suport al sector ramader i agrari de muntanya

El partit aranès presentarà una moció en el pròxim ple de la màxima institució per a sol·licitar, entre altres qüestions, una PAC més justa per a les zones de muntanya, el compliment de la Llei de la Cadena Alimentària, l’agilització dels tràmits burocràtics i que les polítiques fiscals i econòmiques s’adaptin a les característiques de zones de muntanya com Aran.

Davant de les darreres mobilitzacions del sector agrari i ramader, Unitat d’Aran té previst presentar en el pròxim ple del Conselh Generau d’Aran una moció per a mostrar el suport a aquest sector, tal com s’està duent a terme en diverses administracions. Aquest text ha estat impulsat per l’associació “esMontañas”, que integra a més de 300 municipis, comarques i diputacions de zones de muntanya de tot l’Estat. En aquest sentit, UA també presentarà la moció als ajuntaments aranesos dels quals forma part.

Val d’Aran, 20 de febrer de 2024