Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

CGA

UA lamenta la manca de debat i participació política a l’Aran sobre la nova llei de règim especial

Els principals esculls són el sistema electoral i financer, sense concretar

El secretari general d’Unitat d’Aran, Paco Boya, ha lamentat “tant la manca de lideratge del síndic Barrera com de debat i participació política a l’Aran sobre la nova llei de règim especial”. Amb motiu d’una visita institucional dels ponents de la norma, UA ha criticat que els partits polítics aranesos no hagin estat convocats pel Conselh Generau per debatre amb els parlamentaris, ni ara ni durant tot aquest temps de ponència conjunta. “És una falta de respecte als representants legítims i a la pluralitat política del poble aranès”, segons Boya.

A més, per UA, “la nova llei serà una presa de pèl si no incorpora un nou sistema electoral, més just i democràtic, i un nou sistema financer, que faci viable l’exercici de les competències de l’autogovern”. Tant un punt com l’altre no es contemplen avui per avui al nou text.

Boya ha declarat que “ens sembla ridícul i un flac favor a la llengua que la proposta es carregui la referència explícita a l’aranès com l’occità que es parla i coneixem a l’Aran, si no és per un complex d’inferioritat o per motius realment espuris”.

 

Imatge: CGA