Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

L’alcalde de Bossòst signa el conveni per iniciar el projecte ‘Bossòst, les rutes protectores’

L’alcalde Francisco Rodríguez Miranda ha signat avui el coveni per iniciar el projecte Bossòst, les rutes protectores, en un acte presidit per la vicepresidenta Joana Ortega, al Palau de la Generalitat. Bossòst és un dels municipis de fins a 3.000 habitants de Catalunya que ha estat seleccionat per rebre finançament del programa Viure al Poble Més, mitjançant el programa europeu FEDER Catalunya 2007-2013 i el Departament de Governació i Relacions Institucionals.

D’aquesta manera, el municipi rebrà 419.925 euros, d’una inversió total de 646.039 euros, per a aquest projecte de regeneració urbana, que permetrà la potenciació turística i cultural per garantir el desenvolupament i la consolidació del comerç local. Es preveu també potenciar la creació de llocs de treball i fomentar la recuperació i valorització del patrimoni local. Les principals actuacions que es duran a terme són potenciar la senyalització de les rutes, rehabilitar el punt d’informació turística, condicionar la urbanització del nucli històric i integrar tots els continguts d’interès turístic dins d’un portal d’Internet (veure nota de premsa del Departament de Governació).

L’alcalde ha manifestat que “a través d’aquest projecte, busquem la projecció, dinamització i transformació del poble, potenciant una ruta turística i patrimonial que connecta les sis capelles i el castell de Bossòst i té com a punts de referència l’església romànica i el centre d’informació turística”.