Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

El Síndic i CDA posen en qüestió les Institucions democràtiques

Síndic d’Aran i Convergència Democràtica Aranesa (CDA) han posat en qüestió les Institucions democràtiques de què ens hem dotat els ciutadans del país. Aquesta és la principal conclusió a què han arribat l’alcalde de Vielha, Joan Riu, i el secretari general d’UA, Paco Boya, davant la informació apareguda a la premsa que assegura que el Conselh Generau i CDA comparteixen l’acusació d’irregularitats urbanístiques contra l’Ajuntament de Vielha.

Tant Riu com Boya han declarat que “l’acusació és una greu irresponsabilitat que genera desconfiança entre els ciutadans perquè, d’una banda, qüestiona un procés administratiu públic i transparent del qual el Conselh Generau és partícip, i d’una altra, perquè l’acusació prové directament de responsables polítics de CDA i, més greu encara, del Govern de la màxima institució d’Aran”.

“Si el Govern d’Aran té dubtes sobre els processos administratius, per què no ha fet les denúncies pertinents en els moments oportuns del procés?”, s’han preguntat. Cal recordar que la Comissió d’Urbanisme es reuneix al Conselh Generau formalment sota la presidència del conseller de Política Territorial i el Síndic d’Aran.

Riu i Boya han remarcat que “cap responsable públic seriós i amb un mínim de responsabilitat no pot qüestionar la legalitat d’un procés fet amb llum i taquígrafs”. “Tot no s’hi val en política –segons han declarat– i per això hem de censurar la frivolitat del Govern i CDA en utilitzar la mentida com a tàctica electoral i posar en dubte el funcionament de les institucions democràtiques”.

Tant l’alcalde com el líder d’UA han lamentat profundament que “el Síndic d’Aran s’arrengleri amb els qui volen embrutar la política aranesa”, així com que CDA sigui “tan combativa” amb un projecte que suposa la construcció de 150 vivendes de protecció oficial, la construcció d’un camp de futbol municipal i un nou accés al poble de Gausach. Segons Riu i Boya, “aquesta actitud contrasta amb l’actitud que aquests mateixos responsables públics van tenir amb la requalificació massiva de la vall de Ruda, on ni el Conselh ni CDA no van posar cap objecció”.