Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

COMUNICAT DE PREMSA D´UNITAT D´ARAN

Unitat d’Aran ha qualificat d’excessius el nombre d’alts càrrecs al Conselh Generau d’Aran, que destina a aquest capítol al voltant dels 900.000 €, tal i com ja va fer al Ple d’aprovació de pressupostos. En aquest sentit i responen a les justificacions de Carles Barrera, el portaveu de l’oposició a qualificat les declaracions i notes públiques del Síndic, “d’excuses de qui sap que no fa les coses bé”.
Boya ha dit que “el problema del Conselh no és “tenir un bon planificador per la sanitat aranesa que cobri més de 101.000 € al mes, o un director executiu, sinó que els sous i els càrrecs estan duplicats en diferents àmbits del Govern, multiplicant les despeses i els costos, que actualment són desproporcionats pel volum de gestió pressupostaria del Conselh Generau”.
“Cal una reducció d’alts càrrecs i una racionalització de la despesa” ha conclòs el portaveu de l’oposició.

Unitat d´Aran ha manifestat paral•lelament la seva preocupació per la marxa de professionals de prestigi de l´hospital de Vielha. A la marxa dels dos ginecòlegs se hi suma ara la d´altres professionals que han manifestat la seva intenció d´abandonar l´hospital.

Unitat d´Aran creu que, malgrat les conjuntures personals, hi ha un rerafons de malestar entre els professionals, que ha de ser superat per tal de garantir que els metges tinguin continuïtat en la seva activitat, i especialment, aquells que tenen un projecte familiar integrat a l´Aran, ja que, la dificultat dels hospitals petits actualment rau en mantenir plantilles estables. Unitat d´Aran reclama que s´estableixi diàleg i participació dels professionals en les decisions de la sanitat aranesa i que es revisi l’actual organigrama de funcionament de l’hospital. Així mateix és reclama ampliar les plantilles en ginecologia i en cirurgia. Actualment la situació de l’àrea de ginecologia de l’hospital de Vielha està sota mínims i hi ha la percepció entre els usuaris de pèrdua de qualitat en l’atenció d’algunes àrees de la sanitat.

Des d´Unitat d´Aran s´ha reiterat també, la necessitat de reduir les despeses i personal de direcció d’aquest ens que, actualment, tendeix a la burocratització. Unitat d´Aran ha recordat que en el pressupost del Servei Aranès de la Salut per l´any 2005 aproximadament el 2,5% d´aquest (gairebé uns 50 milions de les antigues pessetes), estan destinats als sous dels responsables de la direcció d’Aran Salut.