Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Vielha exigeix al promotor de la Tuca un aval de 50 milions per a les pistes

El grup immobiliari Hoque haurà de dipositar a l´ajuntament de Vielha una suma equivalent a la inversió necessària per reobrir l´estació d´esquí de la Tuca. Així ho va confirmar el consistori, que va indicar que ha sol.licitat aquest aval com a garantia que l´empresa executarà les obres previstes a les antigues pistes. Fonts pròximes a la negociació assenyalen que aquest aval podria ascendir a uns 50 milions d´euros.
L´alcalde de Vielha, Joan Riu, va indicar que aquesta proposta forma part de la negociació del conveni urbanístic entre l´ajuntament i el promotor immobiliari, iniciada a finals de l´any passat i encara oberta. Tant Riu com l´alcalde pedani de Betren, Francesc Faure, van explicar que el consistori utilitzaria aquest aval per aval per reobrir la Tuca si Hoque (que opera a Vielha a través de la seva filial Tucarán Resort) incompleix el compromís d´executar obres a l´estació.
El promotor de la Tuca espera obtindre de l´ajuntament modificacions en les normes subsidiàries que li permetin construir més edificis dels que actualment hi ha previstos al pla parcial PP1 de Betren, una superficie de 45.000 metres quadrats adquirida per Tucaràn on ara només podrien edificar-se 75 cases.
L´empresa ha afirmat en diverses ocasions que l´obertura de l´estació requerirà contrapartides urbanístiques per part del consistori. Per la seua part, l´equip de govern vol que la construcció de segones residències vagi acompanyada d´obres a la Tuca.”Quan Urbanisme aprovi els canvis en les normes urbanístiques, Tucarán haurà de fer efectiu l´aval”, va asenyalar Riu.
La petició de Vielha segueix el model del conveni urbanístic entre la Torre de Capdella i la immobiliària Fadesa per a l´estació d´esquí de Filià. En aquest cas, el promotor ha accedit a dipositar un aval de 58 milions com a garantia que construirà les pistes.