Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d’Aran vol constituir grup propi a la Diputació

Unitat d’Aran va celebrar ahir la primera executiva deprés de les eleccions municipals i al Conselh Generau, en què va acordar que el diputat provincial que li correspon pel partit judicial de Vielha constitueixi grup propi, com ja passa actualment. L’alcalde de Les, Emili Medan, ha estat el seu representant a la Diputació de Lleida durant l’última legislatura. Unitat d’Aran va donar suport a l’acord amb Esquerra Republicana i es va mostrar disposada a col·laborar en la governabilitat de la institució en aquesta nova etapa.

El secretari general, Paco Boya, va destacar que Unitat d’Aran ha estat la força que ha rebut més suport electoral al conjunt de l’Aran i a municipis importants com Vielha, Bossòst i Les. “Semblava que al 2003 havíem assolit el nostre sostre electoral, però no només l’hem igualat, sinó que el nostre suport s’ha incrementat en 8 punts percentuals i som avui la primera força del país”, va declarar. També va remarcar “l’èxit del resultat a Vielha, on UA ha guanyat en vots i ha incrementat també el seu suport, un resultat que amb el traspàs de vots del PP a CDA i la pèrdua de vots en favor d’Iniciativa, que es presentava per primer cop, fa que el resultat de Joan Riu sigui un excel·lent resultat”.

Paco Boya, que serà proclamat Síndic d’Aran el 18 de juny, va agrarir la confiança dels ciutadans que han votat les candidatures d’UA-PM-PSC i va assegurar que ara és l’hora de treballar, de fer un Conselh Generau al servei de totes les persones i d’encetar una nova etapa de diàleg. “Malgrat que CDA ha dut a terme una campanya dura, bruta en moltes ocasions, espero que faci una oposició que critica i no desqualifica, que proposa i no crispa”, va exposar.