Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

UNITAT D’ARAN RECLAMA AL CONSELH GENERAU QUE DOTI DE TRANSPORT ADAPTAT PER A LES PERSONES D’EDAT AVANÇADA AMB MOBILITAT LIMITADA.

El portaveu d’Unitat d’Aran Paco Boya ha explicat que el Conselh Generau té traspassada aquesta competència des de l’any 2003 en virtut del decret 285/2003 amb unes quantitats assignades de 25.000 EUR cada any, unes quantitats que per al 2006 són de 26.939 EUR.

Amb aquestes quantitats -ha dit Boya- és incomprensible que encara a aquestes alçades no hi hagi un servei de transport adaptat a les persones amb mobilitat limitada i que les famílies d´aquests ancians hagin de comprar de vehicles industrials i adaptar-los per poder transportar els seus avis fins al centre de dia. Actualment a Aran el servei s´està duent a terme per als ancians que no tenen problemes de mobilitat, però segons Paco Boya, “l´autèntica necessitat social la tenen aquells que no poden desplaçar-se de manera autònoma, i que, si les seves families no disposen dels mitjans necessaris per adquirir els vehicles, es veuen condemnats a passar la seva vellesa dins de casa, per culpa de l´oblit que d´ells té el Conselh Generau d´Aran”.

El grup d’Unitat d’Aran preguntarà per escrit a què són destinats aquests recursos i quines són les previsions del Conselh Generau per establir un servei de transport adaptat que doni solució a un problema greu de les famílies que tenen persones d’edat avançada amb mobilitat limitada.