Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d’Aran promou un manifest per fer respectar la veu pròpia d’Aran

El senador d’Aran i secretari general d’Unitat d’Aran-PNA, Francés Boya, ha donat a conèixer avui el manifest electoral del partit aranès amb motiu de les eleccions al Parlament del 25 de novembre. En aquest document, UA fixa el seu posicionament respecte del futur de l’Aran i Catalunya. Boya ha afirmat que “l’important per nosaltres és la defensa de l’Aran i per això lamentem que CiU hagi castigat el país durant els dos anys de legislatura”.

De fet, el govern català “no ha escoltat el clam contra la taxa turística”, i ha retallat un 36 % (més de 10 milions d’euros) els recursos per a l’Aran per sobre de la mitjana catalana, “amb el silenci còmplice del síndic Barrera, que no ha sabut defensar els nostres interessos”, segons el manifest titulat Per Aran i el progrés de tots/es.

“Rebutgem el centralisme del PP a Madrid, però tampoc volem el centralisme que practica CiU a Barcelona”, s’assegura al text. El senador ha defensat que per a la Vall “és millor el pacte i el diàleg”, per això “apostem per una Espanya plurinacional i una Catalunya respectuosa amb l’autogovern i la singularitat de l’Aran”. Segons el manifest, “el PSC és avui l’única alternativa perquè la Vall tingui pes específic al nou procés que ara obre Catalunya, de la mà del senador Boya i el primer candidat per Lleida, Àngel Ros”. “Sense supeditacions i escoltant la veu del poble aranès”, afegeix.

Boya ha anunciat que UA treballarà amb el PSC per atorgar a l’Aran un nou estatus, amb una nova Llei d’Aran i un millor marc de finançament, que contribueixi a l’estabilitat i l’autonomia. També volen desenvolupar la Llei de l’occità, aranès a l’Aran, paralitzada durant els dos anys de mandat convergent.

Veure el manifest electoral en les versions aranesa, catalana i espanyola.