Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d’Aran porta a la Diputació de Lleida la problemàtica de la qualitat i accés a la xarxa de telefonia i internet a la província

Paco Boya ha presentat una moció, juntament amb el grup socialista, per reivindicar la millora de les comunicacions de telefonia i internet a la província de Lleida

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat avui una moció, presentada conjuntament per UA i PSC, que demana que es realitzi un diagnòstic acurat de la situació d’aquest tipus de comunicació a la província. En aquest sentit també resulta necessària la definició d’una estratègia conjunta amb els ajuntaments de la demarcació, per tal d’establir contactes amb les empreses prestadores d’aquests serveis per a la millora dels mateixos i el desplegament d’infraestructures com la xarxa de fibra òptica o la tecnologia VIMAX.

La signatura de diversos alcaldes i estaments del Pirineu de Lleida el passat estiu, del manifest conjunt on reclamaven una millora immediat en el servei, arrel de l’alt nivell d’incidències en el servei de telefonia i de talls de cobertura i avaries, s’afegeix a una llarga llista de queixes i greuges dels municipis d’aquest territori, una queixa que s’estén a molts d’altres indrets de la província, que pateixen problemàtiques similars.

Amb aquesta iniciativa pretenem fer arribar el malestar dels nostres veïns i veïnes, que pateixen un greuge comparatiu molt elevat amb d’altres territoris pel què fa a la qualitat i prestacions d’un servei que, avui en dia, ha esdevingut una necessitat i un dret de la ciutadania”, manifestava Boya en acabar el ple.

En el marc dels acords aprovats, s’ha determinat establir també àmbits d’interlocució i col·laboració  amb el govern de la Generalitat i de l’Estat per impulsar mesures que millorin l’actual situació. La moció ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups.