Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d’Aran mostra la seva satisfacció per l’acció conjunta entre Huesca i Lleida per la millora N-230 de Lleida a França per la Val d’Aran

Fruit de la moció que Francés Boya va presentar a la Diputació de Lleida el passat gener sobre la seguretat i vialitat de la N-230, s’ha dut a terme una trobada encapçalada pels presidents de les diputacions de Lleida i Huesca.

Avui s’ha celebrat a Lleida una reunió entre les Diputacions de Lleida i Huesca i els representants dels municipis per on passa la N-230, juntament amb representants del sector econòmic d’ambdós costats, per a establir un front comú d’actuació davant de l’actual situació d’inseguretat que té aquesta via.

La reunió, que ha estat convocada pel president de la Diputació de Lleida, és el resultat de la moció sobre la seguretat i condicions de vialitat de la N-230, que el Diputat Provincial d’UA, Francés Boya, va presentar al ple d’aquesta institució el passat mes de gener.

Els assistents han acordat l’adhesió a un manifest on s’expliciten les demandes i exigències que es reclamen al Ministeri de Foment, i que passen per la millora urgent dels punts negres d’aquesta via mentre no es finalitzen els projectes pendents.

Segons ha declarat Boya “en un primer terme és necessari abordar la seguretat i millora de la via, però no cal oblidar l’impacte ambiental i socieconòmic que té sobre els territoris de muntanya l’elevat trànsit de mercaderies”. En aquest sentit afegia que “més endavant caldrà també estudiar quin és el millor projecte de via ràpida pel nostre territori”.

La trobada ha conclós amb el compromís de creació d’una comissió de seguiment formada paritàriament per representants de les dues demarcacions.

Lleida, 16 de desembre de 2016