Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d’Aran lamenta el poc respecte que el Síndic d’Aran mostra per les institucions araneses

El grup d’Unitat d’Aran (UA) critica que el Síndic d’Aran no mostri cap respecte per les institucions araneses en un moment en què la Val d’Aran reclama reconeixement de la seva identitat i cultura. En aquest sentit, el conselhèr i secretari general d’UA, Francesc Boya, s’ha referit al pla de cohesió que el Síndic d’Aran ha presentat a ajuntaments i empreses “i no ho ha fet avui en el ple del Conselh Generau”.

Francesc Boya també ha criticat el fet que el Síndic, acompanyat dels presidents dels consells comarcals de l’Alt Pirineu i Aran, hagin presentat avui un document d’al·legacions al Pla Territorial. “Algunes d’aquestes al·legacions són constructives però nosaltres n’hauríem pogut afegir d’altres si aquest document s’hagués presentat prèviament al Conselh Generau i s’hagués demanat consens”.

Contràriament a aquesta actitud, “el Síndic d’Aran el que fa és criticar la manca de consens del Govern català en aquest tema, fet que resulta absolutament contradictori a la seva pròpia manera de treballar”.
Boya ha matisat que “demanen consens però després no estan disposats a compartir les seves pròpies parcel·les de poder”.

D’altra banda, el conselhèr Rufino Martínez ha demanat en el ple d’avui del Conselh Generau que es tingui més cura a l’hora de realitzar el servei de recollida d’escombraries, millorant tant la periodicitat com la neteja de contenidors i entorn, entre altres aspectes.

Finalment els conselhèrs Manel Rocher i Miquel Parra han demanat que l’actuació del Conselh pel que fa a l’àmbit de les pistes de muntanya de Naut Aran es faci abans del mes d’agost.