Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d´Aran instarà a incrementar els recursos en matèria d´immigració

Per Unitat d´Aran (UA), els actuals recursos que es destinen des del Conselh Generau i des del departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya a aquest tema són escassos i, per tant, en el transcurs de l´acte d´avui es manifestarà la intenció d´UA de demanar un increment en aquest àmbit per tal de paliar alguns buits que hi ha actualment, com la manca de traductors i tècnics sòcio-culturals, que facilitarien la integració de les persones nouvingudes a l´Aran.

Al llarg del debat, es debatrà sobre els drets i els deures que tenen els immigrants i els nous conceptes de ciutadania que imposa el fenomen de la immigració i UA demanarà a tots els agents socials que aquest debat sigui en positiu ja que així s´evita qualsevol mostra de racisme i xenofòbia.

En aquest sentit, UA reclamarà a les administracions que els drets dels immigrants no mermin els drets de les famílies menys afavorides que ja viuen al territori.

La taula rodona d´aquesta tarda se celebrarà avui a la seu d´Unitat d´Aran a partir de les 19.30 hores i hi participaran Mohamed Chaib, diputat al Parlament de Catalunya pel PSC-CpC; Olimpia Petrov, de l´Associació d´Immigrants Romanesos de la Val d´Aran, i Nora Muntañola, antropòloga social. El debat estarà moderat pel diputat al Parlament pel PSC-CpC, Francesc Xavier Boya.