Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d’Aran impulsa amb el PSC la nova Llei d’Aran

El secretari general d’Unitat d’Aran, Paco Boya, s’ha reunit aquesta setmana amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, a Barcelona. Amb aquesta reunió, Boya i Navarro s’han compromès a treballar plegats per tal d’impulsar la nova Llei d’Aran a través d’una ponència conjunta de tots els grups parlamentaris i “aconseguir d’aquesta manera no només un nou reconeixement de l’estatus singular de l’Aran, sinó també un millor finançament de les competències que presta actualment l’autogovern”, en paraules de Boya.

El secretari general d’UA i senador per Lleida considera que “la nova Llei d’Aran no pot esperar més, i durant aquesta legislatura s’hauria d’aprovar per avançar en l’autonomia aranesa, millorar els serveis als ciutadans i també aprofundir en la qualitat democràtica de les institucions pròpies”.

Així mateix, Navarro i Boya han tractat d’altres temes que afecten el desenvolupament econòmic i social de l’Aran i han mostrat la seva predisposició a seguir col·laborant per tal de fer efectiu el seu compromís amb la singularitat de la Vall, renovat en 2012 a través d’un nou protocol de relació entre ambdós partits.