Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d’Aran i el PSC a la Diputació de Lleida presenten una moció de suport a la creació de la prestació garantia +55 promoguda per UGT

En el mateix Ple el diputat d’UA, Paco Boya, ha reclamat la creació d’un grup de treball que s’ocupi dels temes de transparència a l’institució

El ple de la Diputació de Lleida ha aprovat avui, amb les abstencions del PP i C’s, la moció promoguda per UGT de suport a la creació de la prestació garantia +55.

La moció presenta una sèrie de mesures per a donar suport al col.lectiu de les persones majors de 55 anys que es troben  en situació d’atur de llarga durada i en un procés creixent de manca d’oportunitats.

Entre els acords de la moció destaquen, a més de la creació de la “Garantia +55” la qual contempla una prestació econòmica igual al SMI vigent, l’aposta per un Salari Mínim Interprofessional de 1000€ que s’apropi als estàndars dictats per la Carta Social Europea.

Actualment, gairebé 8 de cada 10 persones a l’atur de més de 55 anys o bé cobren el subsidi de 426€ mensuals o reben la renda mínima d’inserció o no cobren cap prestació, provocant així que aquest col.lectiu sigui molt vulnerable a la pobresa i exclusió social.

Segons ha manifestat Boya: “Les declaracions que afirmen que ens trobem en situació de recuperació econòmica no són reals. Actualment hi ha una caiguda de la població activa i més de 720.000 llars sense cap ingrés. De la mateixa manera que hi va haver diners públics per rescatar els  bancs ara és el moment de rescatar persones“.

En aquest mateix ple s’ha aprovat també la proposta de Boya d’abordar, de forma conjunta per part de tots els grups de la Diputació de Lleida, i de treballar en fórmules i accions que ajudin a millorar encara més la transparència de la institució.

Lleida,23 d’octubre de 2015