Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d´Aran ha proposat avui al Ple del Consell Generau d´Aran la creació d´una comissió per definir els criteris polítics per al creixement urbanístic d´Aran.

En el transcurs del Ple, el protaveu del grup UA, Paco Boya, ha criticat durament la manca de planificació per part del govern de Convergència i la insuficiència de determinades infraestructures de l´Aran, com ara la C-28. En aquest sentit el grup d´Unitat d´Aran ha mostrat la seva disposició a col.laborar en la resolució dels problemes de mobilitat i ha apostat pel transport públic, si bé “un carril bus no eliminaria el transport privat, si que iniciaria l´utilització d´un transport sostenible, compatible amb el transport privat”.

D´altra banda, UA, dóna suport a l´ampliació Vielha – Baqueira, com ja s´ha manifestat en d´altres vegades, com a sol.lució definitiva als problemes de trànsit de la C-28.

Pel que fa a la problemàtica de la recollida d´escombraries viscuda a Aran, Boya proposa la convocatòria d´una reunió amb tots els alcaldes de la comarca, per tal de poder dur a terme una recollida més organitzada.

En referència al tall de llum, Boya ha manifestat que “des d´Unitat d´Aran és reclamarà amb contundència l´obertura d´un expedient sancionador a FECSA -ENDESA” , i reclama també un estudi independent que defineixi les necessitats energètiques d´Aran.

Unitat d´Aran ha demanat al mateix temps responsabilitat política perquè no es torni a repetir una situació com la viscuda les passades vacances de Nadal a Aran. Alhora que el seu portaveu, ha demanat “disculpes a tots els usuaris i treballadors que han hagut de patir tots aquests contratemps” i apel.la a la responsabilitat de tothom perquè aquesta situació no es torni a repetir.