Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d’Aran es compromet a promoure més habitatges socials a Vielha – Mijaran

Unitat d’Aran ha fet públic avui el seu compromís per facilitar l’accés a l’habitatge des del Govern de Vielha – Mijaran i ha demanat a la Generalitat que mantingui l’esforç inversor per promoure a la capital aranesa més vivendes socials.

El portaveu Joan Riu ha recordat que en els últims anys, s’han promogut 14 nous habitatges protegits amb opció de compra i 20 més de lloguer per a joves, seguint el camí encetat per UA al govern de la ciutat.

De fet, des de 2004, s’han programat 3 promocions d’habitatges que sumen un total de 46 habitatges amb protecció oficial, una fita mai vista a l’Aran, ja que en els 10 últims anys de governs convergents només se’n van fer 8.

Per a Riu, “l’actual govern municipal (CDA i PP) no ha cregut gaire en la necessitat de fer habitatges socials, per això s’ha vist forçat a presentar, a quatre mesos de les eleccions, un projecte d’una nova promoció a Sobernedo, de 20 vivendes, després d’haver-se carregat el projecte d’UA per construir 35 habitatges protegits al costat del cine”. “Un projecte solvent que ja comptava amb el finançament suficient”, ha precisat.

El portaveu ha explicat que “tot el que es faci per promoure vivendes socials és bo, però l’actual govern local hi arriba tard i cal que els projectes siguin viables, solvents, es facin realitat i no es quedin en paper mullat, perquè altrament s’estaria jugant amb la il·lusió de la gent”.