Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d’Aran denuncia la irresponsabilitat de CDA amb el Pla director urbanístic

El grup d’Unitat d’Aran – PSC al Conselh Generau d’Aran ha valorat avui el procés per aprovar el Pla director urbanístic. El grup ha subratllat que és la primera vegada que la Generalitat de Catalunya es preocupa per garantir un desenvolupament ordenat, econòmicament eficient, ambientalment sostenible i socialment just, ja que Convergència, tant al capdavant de la Generalitat com del Conselh Generau, mai no va dedicar cap esforç per establir estratègies territorials integrals.

 

UA – PSC considera que Convergència (CDA) intenta confondre els ciutadans i utilitzar de manera partidista el procés que ha de permetre dotar el territori del Pla director urbanístic, i l’emplaça a pronunciar-se clarament a favor o en contra d’aquest instrument per ordenar el territori, en lloc de marejar la perdiu amb falsos raonaments.

Unitat d’Aran ha acusat CDA de manca de coherència, ja que el Pla és fruit del Pla Territorial que la Generalitat va aprovar el 2006 amb el consentiment dels Ajuntaments i el Conselh Generau, llavors governat per CDA. Segons UA, aquesta falta de coherència motiva ara una manca d’escrúpols en intentar utilitzar el procès per desgastar els governs de la Generalitat i el Conselh, ja que CDA no ha cregut mai en la planificació territorial, i ha posat com a exemple de la mala gestió urbanística convergent la construcció d’una macrourbanització a la Vall de Ruda contravenint la normativa vigent.

El procés administratiu segueix el ritme previst. Després de l’aprovació inicial del Pla per part de la Comissió d’Urbanisme i la seva publicació al DOGC el 31 d’agost, el Pla Director es troba ara en la fase d’exposició pública i a disposició dels ciutadans als Ajuntaments de l’Aran.