Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d’Aran demane explicacions ath govèrn deth Conselh Generau d’Aran sus era organizacion dera Hèsta d’Aran

Eth partit aranés a estat coneishedor que se demanèc as grups de dança que s’abstenguessen de convidar a barar as conselhèrs d’Aran e cargues dera Generalitat e deth Parlament en senhau de respècte pes politics empresoadi en Catalunya

Unitat d’Aran a sollicitat ath govèrn deth Conselh Generau d’Aran qu’explique es motius pes quaus, pendent eth desvolopament dera Hèsta d’Aran eth passat dimenge, se requeric as còlhes de dança que non treiguessen a barar as conselhèrs generaus ne ara rèsta de cargues institucionaus presents en acte, causa que s’a hèt d’ençà qu’aguesti grups de dança participen ena Hèsta.

Es còlhes dançaires acaben era sua actuacion n’aguest acte damb eth balh tradicionau “Era giga”, ua dança ena que se convide a barar ath public assistent. De 2008 ençà es grups de dances araneses participen dera Hèsta d’Aran e, ara fin dera sua actuacion, baren aguesta dança en tot convidar a barar a toti es assistents, entre eri tanben, as cargues institucionaus. Atau donc, entre d’auti, es presidents dera Generalitat Montilla e Puigdemont participèren d’aguesta dança ena sua visita a Aran eth 17 de junh de 2010 e de 2016.

Enguan totun, representants des grups de dança confirmèren que des dera organizacion der acte les instèren a non hè’c en senhau de respècte pes politics empresoadi arraïc deth procès independentista catalan.

Des d’Unitat d’Aran s’a demanat per escrit ath govèrn aranés que dongue explicacions sus aguest ahèr. Eth partit aranés considère totaument dehòra de lòc aguesta demana as grups de dança en un dia tant senhalat entà Aran coma eth 17 de junh, dia nacionau d’Aran, ath delà de qu’implique as grups dançaires e es sòns membres, era sua majoria menors d’edat.

Aran, 19 de junh de 2018

 

Unitat d’Aran pide explicaciones al gobierno del Conselh Generau d’Aran acerca la organización de la Fiesta de Aran

El partido aranés ha sido conocedor que se pidió a los grupos de danza que se abstuvieran de invitar a bailar a los conselhèrs d’Aran y cargos de la Generalitat y del Parlament en señal de respeto por lospolíticos presos en Catalunya

Unitat d’Aran ha solicitado al gobierno del Conselh Generau d’Aran que explique los motivos por los cuales, durante el desarrollo de la Fiesta d’Aran el pasado domingo, se requirió a los grupos de danza que no sacasen a bailar a los conselhèrs generaus ni al resto de cargos institucionales presentes en el acto, algo que se ha hecho desde que estos grupos de baile participan en la Fiesta.

Los grupos de baile acaban su actuación en este acto con el baile tradicional “Era giga”, un baile en el que se invita a bailar al público asistente. Desde 2008 los grupos de bailes araneses participan de la Fiesta d’Aran y, al final de su actuación, bailan esta danza invitando a bailar a todos los asistentes, entre ellos también, a los cargos institucionales. Así pues, entre otros, los presidentes de la Generalitat Montilla y Puigdemont participaron en esta danza en su visita a Aran el 17 de junio de 2010 y de 2016.

Este año sin embargo, representantes de los grupos de danza confirmaron que desde la organización del acto les instaron a no hacerlo en señal de respeto por los políticos encarcelados a raíz del proceso independentista catalán.

Desde Unitat d’Aran se ha pedido por escrito al gobierno aranés que dé explicaciones acerca este asunto. El partido aranés considera totalmente fuera de sitio esta petición a los grupos de baile en un día tan señalado para Aran como el 17 de junio, día nacional de Aran, además de que implica a los grupos de baile y a sus miembros, su mayoría menores de edad.

Aran, 19 de junio de 2018

 

Unitat d’Aran demana explicacions al govern del Conselh Generau d’Aran sobre l’organització de la Festa d’Aran

El partit aranès ha sigut coneixedor que es va demanar als grups de dansa que s’abstinguessin de convidar a ballar als conselhèrs d’Aran i càrrecs de la Generalitat i del Parlament en senyal de respecte pels polítics presos a Catalunya

Unitat d’Aran ha sol·licitat al govern del Consell General d’Aran que expliqui els motius pels quals, durant el desenvolupament de la Festa d’Aran diumenge passat, es va requerir als grups de dansa que no traguessin a ballar als conselhèrs generaus ni a la resta de càrrecs institucionals presents a l’acte, cosa que s’ha fet des que aquests grups de ball participen a la Festa.

Els grups de ball acaben la seva actuació en aquest acte amb el ball tradicional “Era giga”, un ball en el qual es convida a ballar al públic assistent. Des de 2008 els grups de balls aranesos participen de la Festa d’Aran i, al final de la seva actuació, ballen aquesta dansa convidant a ballar a tots els assistents, entre ells també, als càrrecs institucionals. Així doncs, entre d’altres, els presidents de la Generalitat Montilla i Puigdemont van participar en aquesta dansa a la seva visita a Aran el 17 de juny de 2010 i de 2016.

Aquest any però, representants dels grups de dansa van confirmar que des de l’organització de l’acte els van instar a no fer-ho en senyal de respecte pels polítics empresonats arran del procés independentista català.

Des Unitat d’Aran s’ha demanat per escrit al govern aranès que doni explicacions sobre aquest assumpte. El partit aranès considera totalment fora de lloc aquesta petició als grups de ball en un dia tan assenyalat per a Aran com el 17 de juny, dia nacional d’Aran, a més que implica els grups de ball i als seus membres, la majoria menors d’ edat.

 Aran, 19 de juny de 2018