Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d’Aran demanarà un Ple extraordinari per abordar els reptes de la immigració

El portaveu d’Unitat d’Aran al Conselh Generau, Paco Boya, ha anunciat que pròximament el seu grup demanarà un Ple extraordinari dedicat íntegrament als reptes que planteja la nova immigració a l’Aran. Boya entoma la immigració com un afer d’interès general que requereix del compromís i el consens ineludible de tota la societat, des dels representants públics, que han de liderar el procés per garantir la cohesió social, fins a representants civils dels àmbits social (sindicats, mestres, ONG’s, APA’s, etc.), econòmic (empresaris de la restauració, turisme, etc.) i cultural (associacions cíviques i culturals, etc.). “La immigració és un fenomen que ens exigeix en primer lloc un acord ampli que eviti les finalitats electorals i/o populistes”, ha explicat.

Paco Boya ha enviat una carta al Síndic d’Aran amb motiu del “debat obert” que el Conselh ha organitzat per parlar sobre La nova immigració a la Val d’Aran i ha lamentat que en les intervencions de membres de l’Administració pública s’hagi prescindit de la veu de la resta de grups representats al Conselh així com de la veu indispensable dels Ajuntaments, peces clau en les polítiques de proximitat i d’atenció als nous aranesos. “És una contradicció que un debat que es presenta com a obert negui el principi de pluralisme en l’apartat d’intervencions de membres de l’Administració pública”, ha declarat.

El líder d’UA ha emplaçat el Síndic a incorporar al debat la veu dels ajuntaments i d’aquells que com Unitat d’Aran estan disposats a compartir “obertament” les seves reflexions sobre la immigració, fruit de les trobades que el partit ha mantingut amb representants de la societat civil. Tanmateix, Boya ha assegurat que la convocatòria d’un Ple extraordinari ha de ser el primer pas decisiu que han de realitzar els responsables públics des de les institucions.