Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Unitat d’Aran aposta per renovar la política aranesa

Unitat d’Aran ha aprovat les bases per renovar la política aranesa i a favor d’un nou govern a l’Aran. El partit aranesista considera indispensable prioritzar el diàleg i la participació en les Institucions per tal d’obrir-les al conjunt de la ciutadania. Així ho ha establert en una convenció política en què el secretari general, Paco Boya, ha assegurat que “l’objectiu és la integració i l’assoliment de quotes majors de benestar en un societat cada cop més complexa”.

Unitat d’Aran proposa, entre d’altres compromisos, limitar el mandat del Síndic dignificant la seva figura com a màxim representant d’Aran. Boya ha explicat que el Síndic ha d’acomplir una funció de lideratge per sobre de la lluita partidista diària. El partit també pretén redactar un codi ètic aplicable als càrrecs públics per evitar cassos de xoc d’interessos i aposta, a més, per crear un registre públic sobre el patrimoni dels consellers del Conselh Generau d’Aran.

Paco Boya destaca que amb aquesta convenció “Unitat d’Aran aborda el repte d’aportar innovació, diàleg, transparència i lideratge per passar de l’autoritarisme a la participació democràtica i responsable dels ciutadans en un país que necessita de noves maneres i nou govern”.