Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

UA retreu al president Mas que hagi oblidat l’Aran

La Comissió Executiva d’Unitat d’Aran es reunirà avui per analitzar la política catalana i aranesa i proposar un nou estatus diferenciat per a l’Aran davant el procés electoral que s’obre ara a Catalunya. El seu líder, Francés Boya, ha retret que el president Artur Mas “no hagi mencionat la Val d’Aran al seu discurs del Debat de Política General, com sol ser habitual, i més tenint en compte que l’autogovern aranès acaba de patir una pèrdua considerable de recursos econòmics per part del govern català per garantir la prestació de les competències al servei del benestar dels ciutadans”.

Aquest fet porta UA a advertir que “la Catalunya independent que promou CiU sembla homogènia, perquè no té en compte l’estatus diferenciat de la Val d’Aran com a país i comunicat amb caràcter nacional, amb llengua, cultura i institucions pròpies”.

A més, Boya ha criticat que “l’avançament de les eleccions fa impossible aprovar, l’any que ve, una nova Llei d’Aran, que ja patia retard per una mala tramitació parlamentària, coincidint amb la celebració del 700 aniversari de la Querimònia”.