Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

UA i PSC donen suport a la segregació de Naut Aran de la reserva de caça

La proposició de llei de segregació del terme municipal de Naut Aran de la reserva nacional de caça de l’Alt Pallars-Aran, aprovada per tots els grups polítics del Conselh Generau, continuarà la tramitació parlamentària, ja que avui no s’ha presentat cap esmena de retorn. L’exsíndic i secretari general d’Unitat d’Aran, Francés Boya, ha manifestat el seu suport a aquesta iniciativa, que va ser presentada per ell mateix la passada legislatura essent diputat del PSC.

El diputat pirinenc Joaquim Llena, del grup socialista, ha defensat avui la reivindicació aranesa perquè la Vall esdevingui una única zona controlada de caça. El passat 10 de juny de 2010, el llavors síndic Francés Boya va presentar la iniciativa, que, finalment, va decaure en acabar-se la legislatura. El mateix govern d’Unitat d’Aran al Conselh va recuperar-la el febrer de 2011 i avui la proposta ha pogut ser debatuda al Parlament.

Francés Boya s’ha felicitat pel suport explícit de tots els grups parlamentaris, així com de la Societat de Caça i Pesca de Naut Aran, l’Ajuntament de Naut Aran i les Entitats Municipals Descentralitzades del municipi. El senador ha declarat que “la proposta permet desenvolupar un model propi que integra la Vall d’Aran en una única zona controlada de caça i assegura la protecció de les espècies, la conservació de la fauna i la natura i una ordenació coherent de l’aprofitament cinegètic de la zona”.