Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

UA i PSC demanen una moratòria per poder eliminar la taxa turística al Pirineu

El senador del PSC i secretari general d’Unitat d’Aran, Francés Boya, ha criticat avui l’entrada en vigor de la taxa turística, ja que es tracta d’un impost “injust” i suposa “un greuge amb altres destinacions competidores que no l’apliquen, com Aragó i Andorra”. Boya comparteix la inquietud del sector i s’ha sumat a la petició perquè el Govern implementi ajudes per haver de suportar la taxa als seus negocis.

Francés Boya ha avançat que Unitat d’Aran i el PSC volen aplicar una moratòria per tal de revisar els criteris d’implantació de la taxa i “poder eliminar-la en territoris com el Pirineu i Aran, que tenen menys capacitat per absorbir-la, a diferència de Barcelona, i han de competir amb desavantatge amb altres països i comunitats”, segons ja reflecteix el mateix programa electoral dels socialistes catalans per a les eleccions del 25 de novembre.

No podem posar pals a les rodes d’un sector estratègic per a Aran i el Pirineu i que pot ajudar el país a sortir de la recessió econòmica”, ha declarat el senador aranès. En aquest sentit, ha demanat recuperar els Plans de Modernització d’Infraestructures Turístiques dels Pirineus per ajudar a la desestacionalització i internacionalització de les seves destinacions.