Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

UA força un debat sobre la situació d’Aran després dels aiguats del 18 de juny

Serà dimecres, a les 9.00h, en sessió plenària a Arròs

El proper dimecres, dia 9 d’octubre, els conselhèrs generaus debatran i, si s’escau, acordaran mesures en relació a la situació i evolució dels esdeveniments relacionats amb la riuada del passat 18 de juny. Aquest debat es produeix a proposta del grup d’Unitat d’Aran, que va demanar la convocatòria d’un ple extraordinari, que finalment tindrà lloc dimecres, a les 9.00h, a la Casa deth Senhor, a Arròs.

Creiem necessari que el Conselh es pronunciï de forma clara per demanar a l’Estat que aprovi amb la màxima urgència el decret d’ajudes i mesures per pal·liar els danys ocasionats per les riuades”, segons el portaveu Paco Boya. També considera que “la Generalitat s’ha de comprometre amb l’Aran, donant més suport als municipis i desenvolupant un pla d’inversions per recuperar els accessos al medi natural i protegir les zones agrícoles”.

A més, el mateix ple tractarà sobre el projecte dels Jocs Olímpics de Barcelona-Pirineus 2022, que ha exclòs la Vall de la candidatura. “Volem cridar l’atenció així sobre el dèficit que l’Aran pateix especialment en el desenvolupament i modernització de les seves comunicacions i infraestructures”.