Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

UA espera que el Conselh Generau compleixi amb el Codi de Bon Govern

UA espera que el Conselh Generau compleixi amb el Codi de Bon Govern

El grup d’Unitat d’Aran ha demanat al govern del Conselh Generau que compleixi amb el Codi de Bon Govern, aprovat per unanimitat a la sessió extraordinària celebrada avui, a la seu de l’executiu aranès, a Vielha. El portaveu, Paco Boya, espera que “els fets acompanyin les bones intencions d’aquest document que posa a disposició la Federació Espanyola de Municipis i Províncies”.

El Codi preveu, entre d’altres, mesures com la redacció d’una Carta de drets i deures de ciutadania, l’actualització de les estructures burocràtiques a favor d’un govern obert i transparent, la posada en marxa de mecanismes de participació ciutadana i la creació d’una Oficina d’Atenció Ciutadana per facilitar informació d’interès, com els criteris de selecció de personal.

En aquest sentit, Boya ha demanat un calendari “per fer creïble aquest conjunt de bones intencions i contribuir al govern obert en què volem que es converteixi el Conselh Generau”. Així mateix, els grups s’han adherit a la Declaració d’Andorra la Vella de les Comunitats de les Halhes dels Pirineus i han aprovat el nou padró de recollida de residus.