Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

UA demana al Conselh un programa específic per combatre l’atur

PRAG proposa limitar les despeses en dinars i sopars del govern

El conselhèr portaveu d’Unitat d’Aran, Francés Boya, ha demanat avui al síndic que el Conselh Generau desenvolupi un programa específic per combatre l’atur, “el problema més greu que pateix avui l’Aran”. Boya ha criticat que el govern convergent no hagi creat cap nova iniciativa en aquest sentit, malgrat haver-ho promès en campanya electoral.

El senador ha ofert la seva col·laboració per implementar projectes relacionats amb el cooperativisme social i el suport als emprenedors, així com per donar continuïtat als que UA va crear a l’anterior legislatura, com la contractació de personal per recuperar espais agrícoles durant els mesos d’estiu.

Francés Boya ha preguntat pel desmantellament de la residència de Les i ha instat al Conselh a resoldre la situació laboral del personal que falta per recol·locar. Així mateix, ha demanat que s’accelerin els treballs de la comissió de la nova Llei d’Aran per tal que s’estudiï la possibilitat que la màxima institució aranesa pugui recaptar o compartir impostos, com el de la nova taxa turística.

De la seva banda, el conselhèr portaveu del PRAG, José Antonio Bruna, ha exigit al síndic “limitar i tenir més control de les despeses en dinars i sopars del govern aranès”, ja que molts d’aquests costen de 300 a 500 euros.