Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

UA demana al Conselh que s’aculli als plans ocupacionals del Servei d’Ocupacio de Catalunya (SOC)

El grup vol que el govern aranès doni més rellevància a les festes del foc després de la seva declaració com a patrimoni de la humanitat

El grup d’Unitat d’Aran al Conselh Generau ha demanat avui al govern aranès que aprofiti els instruments del Servei d’Ocupació de Catalunya per afavorir el treball a la Vall d’Aran. El conselhèr portaveu Paco Boya ha instat el síndic a que el Conselh s’aculli als plans ocupacionals que posa a l’abast la Generalitat “per tal de combatre l’atur i contribuir a la dinamització econòmica de la Vall durant l’any”, ja que el Conselh ha desaprofitat l’última convocatòria d’aquest tipus prevista per aquest hivern. Així mateix, Boya ha proposat que l’Aran tingui una seu acreditada del SOC per promoure la formació per a les persones en situació d’atur.

D’altra banda, en l’última sessió plenària d’avui, Unitat d’Aran ha reclamat més implicació del Conselh Generau per donar rellevància a les festes del foc que se celebren a Les i Arties amb l’encàrrec d’un estudi etnològic i històric i la catalogació d’aquests ritus com a béns d’interès local i nacional, després de la seva declaració com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

El grup s’ha interessat pel procés d’implantació del portal de la transparència del Conselh Generau així com de diverses despeses efectuades pel govern aranès relacionades amb l’assessorament en temes de comunicació, de 4.000 euros, i les inversions executades a l’Artiga de Lin, de 130.000 euros.