Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Segons Francesc Boya, d’Unitat d’Aran, el Sindic s’equivoca mantenint un contenciós contra la piscifactoria que produeix caviar d’esturió a Les, ja que l’èxit de l’iniciativa ajuda al progrés de la Val

Davant la visita del perit judicial enviat pel jutge que instrueix el contenciós que manté el Conselh Generau d´Aran contra la piscifactoria de Les, el portaveu d´Unitat d´Aran al Conselh Generau d´Aran, Francesc Boya, ha demanat públicament al Sindic d´Aran que, després de l´èxit obtingut per l´empresa que produeix caviar a Les i la repercussió que ha tingut als mitjans de comunicació l´aparició d´aquest producte aranès, que implementa l´interés turístic i industrial de la Vall, retiri el contenciós que la màxima institució aranesa manté amb l´empresa Garona Verda per què aquesta tanqui les seves instal.lacions.

Boya lamenta “la manca de sensibilitat del Conselh Generau d´Aran cap a l´empresa privada, que genera llocs de treball”.
El portaveu d´Unitat d´Aran ha explicat també que amb les restriccions de pesca d´esturió al mar Caspi, el sector de les piscifactories d´esturió ha esdevingut estratègic, i per Aran aquest és, avui per avui, l´únic equipament industrial que trenca el monocultiu del turisme. Boya ha afirmat també que “tant l´esturió com el caviar ja es troben a les cartes de gran part dels restaurants aranesos i que en dia d´avui és un dels elements més destacats de la nostra gastronomia”. Boya ha advertit que “seria inadmissible que la frivolitat del Conselh en aquesta qüestió deixés als empresaris turístics aranesos sense aquest producte”. Per aquesta raó Boya ha reiterat la seva demanda de retirada dels contenciós que manté el Conselh Generau d´Aran.
El diputat aranès manifesta que “la persecussió de l´empresa, que es troba a Les, és una mostra més de les diferents vares de mesurar del Sindic d´Aran cap als municipis aranesos en funció del color polític que els governa”.