Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Ros: “L’Aran és un territori amb una personalitat pròpia que els socialistes ens comprometem a defensar en el Parlament de Catalunya”

El cap de llista del PSC per la demarcació de Lleida al Parlament i Primer Secretari de la Federació de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Àngel Ros, ha afirmat avui que “l’Aran és un territori amb una personalitat pròpia, una llengua, una història, una identitat i un sistema socioeconòmic que els socialistes ens comprometem a defensar en el Parlament de Catalunya”. En aquest sentit, el candidat socialista ha assegurat que “ens comprometem a desenvolupar la llei d’Aran, a respectar i a aprofundir i desenvolupar el conjunt de les peces d’aquesta identitat aranesa que entenem com un fet diferencial i com un element d’identitat”.

Ros ha fet aquestes declaracions en l’acte de signatura del “Compromís per Aran” amb el senador i Secretari General d’Unitat d’Aran, Paco Boya. Boya ha posat de relleu que “per nosaltres és una fita més el fet de que, en aquest moment, després d’una llarga tradició de col•laboració entre Unitat d’Aran i el Partit dels Socialistes de Catalunya avui fem de nou la signatura d’un compromís”. Un acte, ha dit, “en el que ratifiquem allò que ha sigut la voluntat dels dos partits al llarg d’aquests anys de democràcia, el fet d’assumir la representativitat de la nostra organització per part del PSC en el context de Catalunya”. Finalment Boya ha valorat l’objectiu de “defensar els interessos de l’Aran que no són uns altres que la defensa de la seva identitat, de la seva llengua, de la seva cultura i del seu estatus polític diferenciat en el marc de Catalunya”.

Tal i com es desprèn del document “Compromís per Aran”, el PSC respectarà la “veu pròpia” d’Aran i impulsarà un nou estatus singular per a la Val, a través d’una nova llei de règim especial i un millor marc de finançament “al servei del progrés i el benestar dels seus ciutadans”. Amb la signatura del text, s’ha fet efectiva la proposta del PSC per a l’Aran de cara als propers quatre anys.

Previ a l’acte de signatura del “Compromís per Aran”, el candidat socialista ha assistit a l’homenatge a l’històric dirigent d’Unitat d’Aran, Miguel Almansa, en un acte i dinar a Bagergue.

Document: “Compromís per Aran”

Àudio: Francesc Boya

Àudio: Àngel Ros