Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Riu acusa Perdices d’oportunista i irresponsable

UA lamenta que l’alcalde no hagi convocat l’oposició contra la inclusió d’Aran a la vegueria

El portaveu d’Unitat d’Aran a l’ajuntament de Vielha – Mijaran, Joan Riu, ha afirmat avui que “Pau Perdices és un irresponsable i un oportunista” al posar en qüestió la capacitat del Síndic per fer prevaldre els drets dels aranesos contra la inclusió d’Aran a la vegueria del Pirineu.

Per a Riu, el Síndic i secretari general d’UA, Francés Boya, ha donat mostres “prou suficients” de tot el contrari i, potser per això, “posa nerviós a més d’un”. A més, “l’acusació és ridícula tenint en compte que UA ha amenaçat de trencar amb el PSC, si els socialistes acaben donant suport a l’actual llei de vegueries”. “No sabem si Convergència serà tan valenta en aquest sentit”, ha explicat.

El portaveu ha assegurat que l’alcalde “ha comès un error i hauria de demanar disculpes al Síndic i als ciutadans per posar en risc la unitat dels partits polítics davant un tema de país”.

El problema, segons Riu, és que “en lloc de governar el municipi, l’alcalde està utilitzant l’Ajuntament de Vielha – Mijaran com una plataforma d’oposició al Govern d’Aran”. Per això, “quan parla d’ambició política, el traeix el subconscient”.

Joan Riu ha lamentat que Perdices “ha tirat pel dret i no ha convocat a l’oposició de Vielha per fer front amb totes les forces polítiques el desafiament de l’avantprojecte de llei de vegueries”.