Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Rebutjada la moció contra la taxa turística pel vot desfavorable de CDA

La moció contra la taxa turística que preveu implantar la Generalitat ha estat rebutjada pels vots en contra del grup de Convergència (CDA), amb majoria al Conselh. El document ha rebut, per altra banda, el suport d’Unitat d’Aran (UA), que va sol·licitar aquest ple extraordinari, i el conselhèr del Partit Renovador d’Arties e Garòs (PRAG).

El líder de l’oposició, Francés Boya, ha declarat que “una vegada més, el govern del síndic Barrera no s’atreveix a defensar els interessos d’Aran, al posar-se al costat de la Generalitat, en lloc de mostrar el seu suport al sector turístic aranès”. “La taxa és un impost injust que perjudica greument la competitivitat del nostre turisme, molt pressionat ja per la competència de destinacions com Aragó i Andorra”, segons Boya.

Per a UA, la taxa, tal com està plantejada, acabarà repercutint en l’economia de l’hoteler i no en el seu client, ja que aquest busca preus competitius. A més, “es tracta d’un impost que vol sufragar la despesa pública existent i, per tant, no implementa cap nou servei ni noves inversions en promoció”.