Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Proposen una pista forestal que porti de l’Aran fins a Benasque.

L’objectiu d’aquest nou corredor, el pas pel qual estaria restringit per no danyar el medi natural, seria facilitar un accés des del vall lleidatana a la de Benasc per arribar a un punt des d’on poder escalar muntanyes de més de 3.000 metres d’altura, entre les quals destaca el pic de l’Aneto, el cim més elevat dels Pirineus.

Boya afirma que fins ara des de la Val d’Aran “hi ha dificultats per accedir a les muntanyes de més de 3.000 metres, a cims que són emblemàtiques com l’Aneto”, pel que proposa obrir aquesta pista forestal, que partiria de la població aranesa d’Es Vores.

Per al candidat socialista a Síndic, aquest nou accés tindria “un potencial enorme” per atraure visitants a la vall lleidatana i que són amants de les muntanyes, del senderisme i l’escalada.

També assegura que aquesta nova entrada beneficiaria el sector hoteler de la vall, ja que guanyaria clientela.

Boya, que insisteix que la nova pista permetria el trànsit rodat “però sempre de forma controlada i ordenada per evitar massificacions”, planteja que siguin els taxis de muntanya els que hi circulin per transportar turistes que vulguin escalar cims emblemàtiques dels Pirineus.