Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Presentació candidatures.

En aquesta presentació han estat presents tots els candidats als municipis d’Aran y als terçons o circunscripcions electorals per al Conselh Generau d’Aran.


El candidat a Síndic d’Aran per aquesta formació i diputat al Parlament de Catalunya Paco Boya ha dit que, les candidatures d’ Unitat d’Aran signifiquen un pas endavant molt important per la regeneració política y cívica de l’Aran. Boya, ha remarcat que, els aranesos ja no volen un Síndic autoritari i dominador, volen, ha dit, un Govern que faciliti la participació de la gent en les seves institucions, que sigui obert i que tingui capacitat de liderar i obtenir consensos amb els ajuntaments i la societat civil.


Boya ha reclamat una nova manera de fer política, amb noves idees, i nous projectes per al país. En aquest sentit ha dit que, Aran té reptes molt importants i que la situació econòmica no es bona. Les últimes dades d’ocupació ho confirmen. Per tant, cal, planificar els nous escenaris de futur i apostar per idees innovadores en l’àmbit del turisme. En aquest sentit ja a avançat que una de les seves iniciatives serà crear un punt de interès turístic o cultural als 32 pobles de l’Aran, una iniciativa que formarà part del seu projecte de parc cultural i temàtic que impulsarà si guanya aquestes eleccions.


Per altra banda, el candidat ha explicat que les persones i els serveis públics com la sanitat, l’educació, el transport públic i especialment l’habitatge protegit seran les prioritats del seu govern, i ha criticat la situació en que es troba el país després de 23 anys de govern de Convergència, especialment, en carreteres, habitatge i en infraestructures per l’educació.


Boya a instat als candidats d’ Unitat d’Aran a recuperar per l’Aran la il·lusió col·lectiva per modernitzar el país i fer-lo més pròsper amb oportunitats per tothom i socialment més just.