Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Pere Navarro i Francés Boya renoven l’aliança política entre el PSC i Unitat d’Aran

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha visitat avui la Val d’Aran, on ha signat un nou protocol de relació amb Unitat d’Aran. Navarro ha estat rebut pel secretari general d’UA, Francés Boya, amb qui ha renovat l’aliança política que ambdues formacions mantenen des de l’any 1991. Navarro i Boya han estat acompanyats del primer secretari de la Federació del PSC a les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Àngel Ros, i el president d’UA, Arturo Calbetó.

Pere Navarro ha subratllat que “per primera vegada, la Comissió Executiva Nacional del PSC ha incorporat un representant d’Unitat d’Aran, com reflecteixen els estatuts aprovats a l’últim congrés”. D’aquesta forma, el PSC s’assegura una “veu reivindicativa a favor de l’Aran”, perquè “compartim la defensa de la singularitat de la Vall”. Navarro ha afirmat que l’aliança política entre el PSC i UA “és una relació positiva per als dos partits, per a la gent i per a la defensa de la cultura, la llengua i la singularitat aranesa”.

El primer secretari socialista ha defensat la “diversitat” de Catalunya, i ha manifestat la necessitat de “plantejar una alternativa als governs insolidaris que tenim, ja que no donen resposta als problemes de la gent”. “Hem de fer un esforç suplementari per estar a prop de la gent, a través de plans de xoc contra la pobresa, a favor dels petits i mitjans empresaris i per l’ocupació dels joves”, segons Navarro.

Francés Boya ha declarat que UA i PSC han consolidat una “història d’èxit”, que ha permès “tenir capacitat d’influència política i fer pedagogia sobre l’Aran”. Aguesta relació “ha comportat una transformació del país amb la millora de l’autogovern i l’aprovació de la llei de l’occità, aranès a l’Aran”. Boya creu que “el socialisme i l’esquerra han de tenir un paper cabdal no només per solucionar els problemes de la societat, sinó també per plantejar un projecte de futur en què els instruments del mercat estiguin al servei de la gent i el seu benestar”.

Durant la jornada, Pere Navarro ha visitat els ajuntaments de Bossòst, Les i Canejan, on s’ha reunit amb alcaldes, regidors i conselhèrs generaus del Conselh Generau d’Aran. A la tarda, manté una trobada amb empresaris del sector turístic aranès i clausura el congrés de la Joventut Socialista de Catalunya al Pirineu i l’Aran. Acaba la jornada amb una trobada amb militants i simpatitzants del partit aranès.