Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Paco Boya, era persona

 

Neishut en Les (Val d’Aran) eth 23 de gèr de 1960. Residís en Les. A corsat estudis de formacion professionau e a corsat Sciéncies Politiques ena Universitat Oberta de Catalonha.  

Ei autor dera guida literària Era Val d’Aran (1995), deth recuelh de narracions cuertes Era alendada deth bòsc (1997) e deth roman Presoèrs dera mar gelada (1999), pera quau recebec eth prèmi Es Talúries er an 1998. A estat guanhador en diuèrses ocasions deth certamen literari Mossen Condó Sambeat.  

A collaborat en diuèrsi mieis de comunicacion entre es que destaquen eth diari Segre e era revista Descurbir Catalonha.  

Siguec director deth programa Era lucana, de Television Espanhòla en Catalonha (1989-1990). 

Membre dera associacion culturau Es Corbilhuèrs de Les, dera associacion Lengua Viua, dera Fondacion Musèu Etnologic dera Val d’Aran. Era sua aficion ara musica l’a amiat a trabalhar actiuament ena recèrca dera cançon e era musica tradicionau e actuaument forme part deth grop Bramatopin.  

A estat distinguit damb era midalha Ville de Luchon (1998) e damb era midalha Stéphen Liégeard (1999, pera òbra Presoèrs dera mar gelada).  

Membre fondador d’Unitat d’Aran (1978), dera quau actuaument ei secretari generau. Afiliat ath Partit des Socialistes de Catalonha (PSC-PSOE) des deth 1995. Còsso de Cultura (1989-1991) e tinent d’alcalde (des deth 1991) der Ajuntament de Les.  

Deputat en Parlament de Catalonha des der an 1999 a on a exercit de pòrtavotz en matèria de cultura deth grop socialista, a estat president dera Comission dera Union Europèa, e membre deth Conselh d’Euròpa. Actuaument ei membre dera mesa dera Comission de cultura e pòrtavotz de politica europèa.  

Ei tanben membre deth Patronat e dera Comission Delegada deth Musèu Nacionau d’Art de Catalonha.

Paco Boya, la persona 

Nat a Les (Val d’Aran) el 23 de gener de 1960. Resideix a Les. Ha cursat estudis de formació professional i a cursat Ciències Polítiques a l’ Universitat Oberta de Catalunya.

És autor de la guia literària Era Val d’Aran (1995), del recull de narracions curtes L’alè del bosc (1997) i de la novel·la Presoèrs dera mar gelada (1999), per la qual rebé el premi Les Talúries l’any 1998. Ha estat guanyador en diverses ocasions del certament literari Mossèn Condó Sambeat.

Ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació entre els que destaquen el diari Segre i a la revista Descobrir Catalunya.

Fou director del programa Era lucana, de Televisió Espanyola a Catalunya (1989-1990).

Membre de l’associació cultural Es Corbilhuèrs de Les, de l’associació Lengua Viua, de la Fondacion Musèu Etnologic dera Val d’Aran. La seva afició a la musica l’ha portat ha treballar activament en la recerca de la cançó i la música tradicional i actualment forma part del grup “Bramatopin”.

Ha estat distingit amb la medalla Ville de Luchon (1998) i amb la medalla Stéphen Liégeard (1999, per l’obra Presoèrs dera mar gelada).

Membre fundador d’Unitat d’Aran (1978), de la qual actualment és secretari general. Afiliat al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC-PSOE) des del 1995. Regidor de Cultura (1989-1991) i tinent d’alcalde (des del 1991) de l’Ajuntament de Les.

Diputat al Parlament de Catalunya des de l’any 1999 on ha exercit de portaveu en matèria de cultura del grup socialista, ha estat president de la Comissió d’Unió Europea, i membre del Consell d’Europa. Actualment és membre de la mesa de la Comissió de cultura i portaveu de política europea.

És també membre del Patronat i de la Comissió Delegada del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Paco Boya, la persona 

Nacido en Les (Val d’Aran) el 23 de enero de 1960. Reside en Les. Ha cursado estudios de formación profesional y ha cursado Ciencias Políticas en la Universidad Oberta de Cataluña.  

Es autor de la guía literaria Era Val d’Aran (1995), de la compilación de narraciones cortas El aliento del bosque (1997) y de la novela Presoèrs dera mar gelada (1999), por la cual recibió el premio Les Talúries el año 1998. Ha sido ganador en varias ocasiones del certamen literario Mossèn Condó Sambeat.  

Ha colaborado en varios medios de comunicación entre los que destacan el diario Segre y a la revista Descubrir Cataluña.  

Fue director del programa Era lucana, de Televisión Española en Cataluña (1989-1990). 

Miembro de la asociación cultural Es Corbilhuèrs de Les, de la asociación Lengua Viua,  de la Fundación Musèu Etnologic dera Val d’Aran. Su afición a la música le ha llevado a trabajar activamente en la búsqueda de la canción y la música tradicional y actualmente forma parte del grupo Bramatopin.  

Ha sido distinguido con la medalla Ville de Luchon (1998) y con la medalla Stephén Liégeard (1999, por la obra Presoèrs dera mar gelada).  

Miembro fundador de Unitat d’Aran (1978), de la cual actualmente es secretario general. Afiliado al Partido de los Socialistas de Cataluña (PSC-PSOE) desde el 1995. Regidor de Cultura (1989-1991) y teniente de alcalde (desde el 1991) del Ayuntamiento de Les. 

Diputado en el Parlamento de Cataluña des del año 1999 dónde ha ejercido de portavoz en materia de cultura del grupo socialista, ha sido presidente de la Comisión de la Unión Europea, y miembro del Consejo de Europa. Actualmente es miembro de la mesa de la Comisión de cultura y portavoz de política europea.  

Es también miembro del Patronato y de la Comisión Delegada del Museo Nacional de Arte de Cataluña.