Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Maragall assegura que té “suport majoritari” per presidir una nova etapa del govern de la Generalitat

El candidat del PSC a la Presidència de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha traslladat avui al president del Parlament, Ernest Benach, la seva convicció que té un “suport àmpliament majoritari” que li permetrà “formar govern” i liderar “una etapa nova” al capdavant del Govern català.
Després de reunir-se durant més de mitja hora amb el president de la Cambra, Maragall ha assegurat que “Catalunya començarà a ser un país normal” quan hi hagi “l”alternança” a l’Executiu i “que les persones que han governat dignament durant molts anys passin a l’oposició”.
El líder del PSC ha garantit a més que Catalunya deixarà d'”identificar-se amb una única versió del país” i “obrirà finestres” perquè “entri aire nou”, després de la qual cosa ha expressat la seva voluntat que el Govern tripartit d’esquerres “comenci a funcionar com més aviat millor”.

Rato diu que rebutjarà la creació d’una agència tributària catalana

El vicepresident primer del Govern i ministre d’Economia, Rodrigo Rato, ha assegurat que el Govern del PP “no acceptarà” propostes que “trenquin l’imprescindible solidaritat nacional”, en referència a la intenció del nou Executiu català de crear una hisenda i una agència tributària autonòmica.
Rato ha titllat d'”inexplicable i negativa” la proposta del nou Executiu d’ERC i el PSC, perquè considera que trenca amb els principis de “solidaritat i unitat de mercat” que, segons ha recordat, regeixen les relacions financeres de les comunitats autònomes i “s’han de mantenir en benefici de tots”.