Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

L’Institut per al Desenvolupament del Pirineu i l’Aran ha de garantir la preservació del patrimoni natural i cultural, millorar les infrastructures de comunicació i impulsar les noves tecnologies

El PSC-CpC creu que els principals objectius del futur Institut per al Desenvolupament del Pirineu i l’Aran es poden agrupar en cinc grans eixos. En primer lloc, el nou organisme ha de ser una garantia per a la preservació del patrimoni natural i cultural de les comarques pirinenques i utilitzar-lo racionalment com a motor econòmic i element de cohesió social del territori, incrementant la qualitat de vida i defensant les especificitats de vida de cada vall.

L’Institut, segons els socialistes, també ha de ser l’ens des del qual s’exigeixi a les administracions la millora de les comunicacions viàries, ferroviàries i aeroportuàries alhora que ha d’impulsar l’arribada i l’ús de les noves tecnologies de banda ampla.

La millora dels serveis públics dels municipis i pobles pirinencs també ha de constituir un dels objectius bàsics de la nova entitat, que ha de protegir l’existència i funcionament de prestacions bàsiques com les llars d’infants, l’atenció a la gent gran, l’educació, entre altres.

Finalment, l’Institut per al Desenvolupament del Pirineu i l’Aran ha de servir com a plataforma per definir les estratègies de projecció en els mercats turístics amb una marca conjunta de tot el Pirineu.

El grup del PSC-CpC valora positivament el reconeixement parlamentari de l’àmbit funcional de planificació de l’Alt Pirineu i l’Aran amb la modificació del Pla Territorial General de Catalunya que permetrà la creació del mencionat Institut.

Amb aquests dos processos, el Pirineu farà un salt qualitatiu molt important en l’equiparació de serveis i aconseguirà un eina fonamental per garantir el desenvolupament econòmic i social del territori.

Per ampliar aquesta informació podeu contactar amb el diputat Paco Boya (Mòbil: 649 98 51 84)

Lleida, 4 de gener de 2002

Servei de Premsa i Comunicació del PSC Comarques de Lleida
Marina Pujol (Mòbil: 650 96 39 10)