Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

L’ajuntament de Vielha rebutja la declaració del Conselh contra la vegueria

UA ho atribueix a la necessitat de salvaguardar el pacte CDA – PP

El grup municipal de Convergència (CDA) a l’ajuntament de Vielha – Mijaran ha rebutjat la declaració conjunta que els grups del Conselh Generau d’Aran (UA, la pròpia CDA i PRAG) havien pactat, en un principi, per tal de defensar l’autogovern aranès i la singularitat territorial de l’Aran. CDA, que ha promogut una nova declaració als ajuntaments, ha descafeïnat la proposta del Conselh, que insta a retirar els recursos d’inconstitucionalitat presentats pel PP contra l’aranès, la singularitat d’Aran i els drets lingüístics.

Unitat d’Aran enten que aquesta maniobra partidista va adreçada per tal de salvaguardar el pacte polític de CDA i el PP a l’ajuntament de Vielha. La contraproposta de Convergència deixa en evidència la seva falta de credibilitat política i mostra clarament que les declaracions de l’alcalde de Vielha contra el Síndic d’Aran, al qual acusa de tenir “poca ambició política”, és una cortina de fum de qui realment ha acabat demostrant molt poca valentia a l’hora de defensar els drets polítics de l’Aran

UA considera que la incorporació de la defensa de l’Estatut és bàsica per tal de fer prevaldre la singularitat territorial de la Vall d’Aran i el seu règim especial, ja que la Carta autonòmica és la màxima garantia perquè l’Aran no es dissolgui en una vegueria o en qualsevol altra unitat territorial de descentralització de la Generalitat. Unitat d’Aran espera que el grup de CDA al Conselh mantingui la seva paraula i acabi donant suport demà a la declaració inicial.