Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

L’Ajuntament de Vielha, incapaç d’acordar la desafectació total del solar de l’antic col·legi públic

L’Ajuntament de Vielha e Mijaran (CDA-PP) ha renunciat a aconseguir la desafectació total del solar de l’antic col·legi CEIP Garona de Vielha, clausurat el 2007. Unitat d’Aran (UA-PSC) comparteix la necessitat d’esfondrar l’edifici, afectat per aluminosi, però considera que l’equip de govern no ha estat a l’alçada de la negociació, fet que repercutirà en la pèrdua de solar per part de Vielha en benefici d’Educació.

L’anterior equip de govern presidit pel llavors alcalde Joan Riu (UA-PSC), va iniciar les negociacions amb el Departament d’Educació per aconseguir la totalitat de la desafectació del solar. Aquesta intenció inicial s’ha vist truncada per l’actual govern local de CDA i PP. El portaveu d’UA s’ha mostrar partidari de crear una àrea recreativa infantil, però ha explicat que “el conformisme de l’Ajuntament suposa perdre l’oportunitat d’aconseguir que la totalitat del solar sigui destinat a l’ús públic i per a equipaments municipals”.

Segons Joan Riu, el solar va ser cedit a Educació als anys 60 amb la condició de que quan finalitzés el seu ús com a escola pública, el solar revertís al poble de Vielha. Les presses mostrades per l’actual Ajuntament de Vielha impedirà que es materialitzi d’aquesta manera.