Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Joaquim Llena: “L´actual Govern de la Generalitat compleix amb els compromisos adquirits respecte les comarques del Pirineu”

Joaquim Llena, diputat també al Parlament de Catalunya, assegura que “aquest Govern encapçalat Per Pasqual Maragall compleix amb els compromisos adquirits pel que fa al territori lleidatà, concretament al Pirineu”.

Llena afegeix que “els pirinencs ens hem de felicitar perquè finalment veurem acabats projectes com la millora en els propers tres mesos de la carretera C-28 entre Salardú i Garòs o bé la inversió 50 milions d´euros que ahir mateix va anunciar el conseller Nadal per a millorar els accessos a les pistes d´esquí del Pirineu”. Llena també en destaca altres com l´estudi per Comiols; el traspàs, primer, i la millora, després, de la línia de tren Lleida-La Pobla i l´Eix Pirinenc per part de l´administració de l´Estat.

De la seva banda, el diputat al Parlament Francesc Xavier Boya afegeix que “és important tenir en compte que per a que les zones de muntanya puguin evolucionar necessiten inversions del govern en el sector turístic i hoteler”.

Ambdós diputats lleidatans destaquen que la redacció del Pla Territorial de l´Alt Pirineu i Aran és una bona mostra d´aquest exercici de participació per part del Govern de la Generalitat. Un cop finalitzat el termini de quatre mesos per a fer suggeriments, ara s´inicia un nou període de tres mesos per a presentar al·legacions. “Del que es tracta –afegeix Llena- és d´afrontar el futur del país amb les eines de planificació bàsiques fruit d´un exercici democràtic”.