Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Joan Riu: “L’Ajuntament d’UA és el principal impulsor de les promocions d’habitatge protegit que avui veuen la llum”

Joan Riu: “L’Ajuntament d’UA és el principal impulsor de les promocions d’habitatge protegit que avui veuen la llum”

Joan Riu: “L’Ajuntament d’UA és el principal impulsor de les promocions d’habitatge protegit que avui veuen la llum”El govern de CDA i PP redueix el nombre de vivendes socials.

El portaveu d’Unitat d’Aran a l’Ajuntament de Vielha e Mijaran, Joan Riu, ha valorat avui el nou conveni del Departament de Medi Ambient i Habitatge per a la promoció d’habitatges de protecció oficial del carrer de les Anglades de Vielha, així com de les obres de la promoció d’Eth Solan, recordant que el govern local que va presidir en l’anterior legislatura “ha estat el principal impulsor d’ambdues promocions que avui veuen la llum”. Riu s’ha referit al fet que “estant al govern municipal, Unitat d’Aran ha apostat sempre per l’habitatge protegit en uns moments en què al territori s’hi creia ben poc, especialment dels que governen avui el municipi”.

Tanmateix, el portaveu d’UA ha lamentat que l’actual executiu “hagi reduït substancialment el nombre de vivendes projectades per l’anterior govern d’Unitat d’Aran tant al conjunt del municipi com, especialment, al carrer de les Anglades de Vielha”, on es passa de 35 a 15 habitatges. Segons Riu, aquesta reducció “esdevé ara menys comprensible, en un context social en què, a causa de les dificultats econòmiques, aquest tipus d’habitatge es fa més necessari”.

Segons UA, el problema és que, a la zona on s’ubicaran els nous pisos, s’ha volgut mantenir un equipament cultural obsolet com és el cine de Vielha, tancat durant més d’un any per dur a terme unes mínimes intervencions. En aquest sentit, Riu ha defensat el projecte d’Unitat d’Aran a l’Ajuntament per construir-hi un nou equipament de cine i teatre “en condicions” amb la projecció de 35 habitatges de protecció oficial als pisos superiors de l’edifici.