Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Joan Riu intervenció al Parlament

Joan Riu defensa que els pobles i municipis de Lleida estiguin representats al Consell de Governs Locals

El diputat provincial va instar al Parlament de Catalunya a no marginar els pobles i municipis lleidatans en el nou òrgan local que ha d’aglutinar els municipis de Catalunya.

Joan Riu intervenció al Parlament

El diputat provincial Joan Riu (UA-PSC) va comparèixer ahir, en nom de la Diputació de Lleida, a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya per parlar sobre el projecte de llei del Consell de Governs Locals. Joan Riu (UA-PSC) va defensar la creació d’aquest òrgan, ja que “ha d’esdevenir la veu del municipalisme del nostre país”. Riu va remarcar la contribució dels ajuntaments en el dia a dia del municipi, ja que són l’administració més pròxima als ciutadans i ciutadanes, i s’encarreguen de la prestació de serveis bàsics i de qualitat, inclús quan aquests no són de la seva competència. El diputat de la Diputació de Lleida, va manifestar que de la gran responsabilitat que tenen els municipis se’n deriva els seus problemes principals, com per exemple el seu finançament. És per aquesta raó que Joan Riu (UA-PSC) va defensar la necessitat d’organitzar-se del món local, de tenir una única veu i de ser influents als diferents nivells institucionals per expressar les seves demandes. Per aquesta raó va donar la benvinguda a la creació del Consell de Governs Locals.

Ara bé, Joan Riu, en qualitat de representant de la Diputació de Lleida, va defensar que el Consell de Governs Locals haurà de tenir en compte la realitat territorial de Catalunya, i en concret, la de la província de Lleida. Riu va expressar que “Lleida és la demarcació més extensa de Catalunya, amb el 38% de la superfície total, però al mateix temps és la que compta amb menys població, un 6% del total català”, i que els municipis lleidatans són els que compten amb més nuclis agregats de Catalunya. Segons Riu, això fa que “el municipalisme de les terres de Lleida tinguin unes particularitats i necessitats diferents d’altres ajuntaments, cosa que és cabdal per entendre els ajuntaments de la nostra terra i per trobar solucions adequades als ciutadans i ciutadanes que hi viuen”. Per aquesta raó Joan Riu va fer una crida als diputats i diputades del Parlament de Catalunya a que prenguin consciencia d’aquesta realitat, i que la plasmin en la composició i funcionament del Consell de Governs Locals, tot garantint la representativitat dels municipis i pobles petits de la província de Lleida. Només d’aquesta manera, va concloure Joan Riu, es podrà donar resposta als problemes dels ciutadans i ciutadanes dels pobles i municipis de Lleida i s’evitarà la marginació del municipalisme lleidatà en aquest òrgan local tan important.