Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Joan Riu: “CDA i PP prioritzen el seu pacte i l’afany de poder votant a favor de l’Estatut”

Unitat d’Aran – PSC va forçar ahir a que CDA i PP es posicionessin respecte la defensa de l’autogovern aranès, la defensa de l’Estatut de Catalunya i la defensa de la dignitat del poble aranès i català. UA va aconseguir que CDA i PP donessin el seu vot favorable als acords presentats per Unitat d’Aran – PSC al Ple. El portaveu del grup d’Unitat d’Aran – PSC a l’ajuntament de Vielha, Joan Riu, ha comentat que es va veure obligat a presentar aquestes mocions davant l’ambigüitat, la deslleialtat i la defensa poc ferma de l’autogovern aranès de l’alcalde de Vielha, Juan Perdices (CDA).   

Joan Riu (UA-PSC) es va felicitar per haver posicionat l’equip de govern municipal de Vielha (CDA i PP) a favor de la declaració conjunta del Conselh Generau d’Aran d’excloure la Vall d’Aran de la futura vegueria de l’Alt Pirineu. Així mateix,Joan Riu va qualificar de “curiós i sorprenent” que per primer cop el  PP s’instés a si mateix a retirar els recursos contra l’Estatut que ha presentat davant el Tribunal Constitucional.  

Joan Riu (UA-PSC) creu que la flagrant incoherència del PP i els complexes de CDA a Vielha per donar ple suport a l’autogovern aranès i a l’Estatut, es deuen més aviat a les seves “ànsies de poder per tal de preservar el pacte de govern a qualsevol preu, que no pas amb una actuació d’acord amb les seves idees i actuacions polítiques, que disten molt de defensar l’autogovern aranès i català davant de la Generalitat i de Madrid”.