Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Francesc Xavier Boya: “El Síndic d´Aran fa un ús partidista, personalista i irrespectuós de les institucions democràtiques catalanes i araneses”

“Exigim que la qualitat democràtica d´aquestes institucions –afegeix Boya- sigui equiparable a qualsevol altre nivell europeu i, per tant, des d´Unitat d´Aran treballarem perquè això sigui així i es respecti la pluralitat democràtica del nostre país ».

El conselher d´UA matisa que el Síndic ha utilitzat les institucions i el patrimoni col•lectiu, com ho és el consens de l´Estatut, per a posar-lo al seu servei personal, concretament al de la seva imatge. “El síndic Barrera ha malbaratat tot el consens dels aranesos en aquest llarg procés de l´Estatut per fer-se una campanya publicitària amb els diners de tots”.

En aquest sentit, Boya afegeix que el país, les forces polítiques que han treballat per obtenir aquest consens i el Parlament de Catalunya, que és símbol de les llibertats i de la democràcia, no es mereixen aquesta manca de respecte.

Boya recorda que aquesta actitud del Síndic ja té un antecedent quan en el moment de consensuar un document entre totes les forces polítiques araneses referent al tractament de l´Aran en el text del nou Estatut, el Síndic va lliurar aquest document al President de la Generalitat sense comptar amb cap altre representant de la resta de les forces polítiques araneses.