Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Francesc Xavier Boya: “CIU i Mas no tenen credibilitat”

El diputat socialista al Parlament de Catalunya, Francesc Xavier Boya, afirma que un dels reptes del Pirineu lleidatà era el pla territorial, que CiU va ser incapaç de fer en greu perjudici de l´urbanisme i la qualitat de vida del territori. En aquest sentit, els tres darrers anys han estat molt més fructífers que els 23 de CiU.

En clau aranesa, el diputat ha afirmat que si CiU realment cregués en la importància de la defensa de la singularitat política i cultural de l´Aran situaria a un polític aranès a les llistes del seu partit al Parlament de Catalunya.

En referència al reconeixement polític i territorial de l´Aran, “quan CiU va tenir l´oportunitat de fer-ho, no va tenir cap sensibilitat i va convertir Aran en una comarca més de Catalunya. Per tant, les afirmacions de Mas, un cop més, no tenen cap credibilitat”, ha afegit Boya.

Finalment, Boya recorda a Mas que no ha estat fins aquests darrers tres anys que s´han dut a terme dos dels altres grans reptes del Pirineu lleidatà, el traspàs de la línia de tren de la Pobla i la millora de la C-28 al seu pas per Aran.