Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Francesc Xavier Boya: “A Felip Puig li creixerà el nas com a Pinotxo”

Boya ha dit que quan l´ex conseller parla d´abandó “sap que menteix”. Aquests 1.000 dies de govern progressista han posat de manifest, continua Boya, les polítiques de l´actual Govern a favor del Pirineu. Per diferents motius:

– S´han posat les bases perquè el Pirineu pugui créixer i desenvolupar-se pensant en les persones i no en els especuladors

– S´han fet inversions en àmbits que afecten les persones

El candidat socialista ha afegit que “només cal preguntar a la gent que viu a les comarques pirinenques què en pensen de les polítiques del govern català en infrastructures, sanitat, educació…per veure fins a quin punt s´ha recuperat una inversió que mai va existir mentre CiU va estar al capdavant del Govern de la Generalitat”.

“L´existència de la delegació del Govern és la mostra més plausible -ha afegit Boya- de la voluntat descentralitzadora d´aquest Govern així com de l´interès en la importància de la proximitat amb la ciutadania”.

Boya ha afirmat que quan Puig va ser conseller “va ser incapaç de desencallar temes tan fonamentals pel nostre Pirineu com el traspàs i posterior millora de la línia del tren de la Pobla així com infrastructures viàries tan importants com la C-28”.

Quant a l´anunci de CiU d´abolir la direcció general d´Arquitectura i Paisatge, Boya ha assegurat que “aquest és un instrument fonamental pel Pirineu perquè un dels principals actius turístics és el paisatge i cal ordenar el creixement respectant els recursos naturals”.