Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Francesc Boya: “La sobtada preocupació de CiU pel programa d´ubicació de les reproduccions d´art romànic en els emplaçaments originals és infundada”

El diputat del grup PSC-CpC Francesc Boya considera “fora de lloc i infundada” la “sobtada preocupació de CiU pel programa d´ubicació reproduccions d´obres d´art romànic en els seus emplaçaments originals”. Boya ha fet aquesta afirmació després que avui CiU hagi defensat en la Comissió de Cultura del Parlament una proposició no de llei per instal•lar una reproducció del frontal de l´altar de l´església de Sant Roc de Farrera, al Pallars Sobirà, en el seu emplaçament originari. “Ens semblaria una proposta molt assenyada, si no fos perquè el Govern ja té previst fer la reproducció aquest mateix any, i per tant no té sentit demanar-li que ho faci”, ha afirmat irònicament Boya. “Potser s´haurien d´informar millor sobre la gestió del Govern abans de presentar propostes al Parlament”, ha afegit.

El diputat socialista ha recordat que la Direcció General d´Arquitectura i Paisatge, que depèn de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques, està aplicant un programa que preveu la realització de la reproducció de l´altar de Sant Roc de Farrera, així com quatre actuacions similars a La Seu d´Urgell, Baltarga, Tavèrnoles i All.

L´estratègia absurda de CiU

El diputat socialista també ha denunciat l´estratègia “absurda” que CiU segueix al Parlament “des que és a l´oposició”. Segons Boya aquesta estratègia consisteix a “presentar propostes sobre temes que el Govern ja té resolts, com és el cas de l´altar de l´església de Sant Roc de Farrera; o d´altres que l´anterior govern de CiU va ignorar durant 23 anys i ara volen que els resolguem en poques setmanes”. Boya considera que amb aquesta línia, “la federació CiU només aconsegueix resultar cada dia més antipàtica als ulls dels ciutadans que s´adonen que els volen ensarronar”.