Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Francesc Boya: “Els únics que hem presentat una proposta sobre la Val d´Aran a la Ponència de l´Estatut hem estat els socialistes”

El diputat del grup PSC-CpC Francesc Boya adverteix a la resta de formacions polítiques amb representació al Parlament i presència a la Val d´Aran que “els únics que hem presentat una proposta sobre la Val d´Aran a la Ponència de l´Estatut hem estat els socialistes”. El diputat recorda que “a banda d´enlluernar amb declaracions més o menys vistoses, el que importa és la feina feta, i les propostes fermes que es fan arribar a la Ponència de l´Estatut com a documents de treball”.

En aquest sentit, Boya destaca que “l´única proposta que sobre la Val d´Aran que la Ponència de l´Estatut té damunt la taula és la del PSC, perquè cap altre partit n´ha presentada cap”. De tota manera, el diputat aranès està convençut que “en el futur Estatut la Val d´Aran tindrà molt més reconeixement que en l´Estatut de 1979, tant pel que fa a la llengua com pel que fa a les institucions”. “Sigui com sigui, afirma Boya, el nou Estatut implicarà millores substancials per al nostre territori”.

Per això, el diputat socialista considera que la resta de forces polítiques “haurien de lliurar a la Ponència propostes concretes i per escrit, si volen treballar de veritat per la Val d´Aran”. De tota manera Boya adverteix que “la resta de partits s´hauran d´afanyar molt, perquè la primera lectura de l´Estatut s´està enllestint, i ara comença a ser tard per fer arribar propostes noves”.