Eth nòste projècte ei Aran. Aran ès tu

Francesc Boya: “CiU hauria de deixar de caure en l´absurd de demanar allò que ja tenim”

El diputat del grup PSC-CpC Francesc Boya pensa que “CiU hauria de deixar de caure en l´absurd de demanar allò que ja tenim”, en referència a una Proposició No de Llei (PNL) defensada avui per CiU a la Comissió de Cultura del Parlament. Aquesta PNL, rebutjada amb els vots de PSC-CpC, ERC i ICV-EA, proposava aplicar el programa d´elaboració de reproduccions d´obres d´art romànic dipositades al MNAC i l´emplaçament d´aquestes reproduccions en el lloc que ocupaven en les esglésies d´on procedeixen.

“La conselleria ja té previst fer aquestes reproduccions durant aquest any, de manera que no té sentit aprovar cap PNL demanant-li que ho faci”, ha afirmat Boya. En concret, les reproduccions a què es feia referència eren les de l´Absis de Sant Pere de La Seu d´Urgell (Alt Urgell), el Baldaquí de Sant Serni de Tavèrnoles (Les Valls de Valira, Alt Urgell), el frontal d´altar de Baltraga (Bellver de Cerdanya, Baixa Cerdanya) i la Mare de Déu d´All (Isòvol, Baixa Cerdanya).

“Com ja va passar fa poques setmanes amb la reproduccio del frontal de l´altar de l´església de Sant Roc de Farrera, al Pallars Sobirà, CiU arriba tard”, ha dit Boya. I ha afegit: “Caldria tenir més cura a l´hora de presentar propostes al Parlament, i evitar perdre el temps debatent sobre coses que ja estan resoltes”.